jump to navigation

Saiful perlu bimbingan? Pelajar cemerlang tak perlu dibimbing jawab soalan. Januari 20, 2010

Posted by Firdaus Rosli in Uncategorized.
Tags: , , , , , , , , , , ,
trackback

Bekas pemimpin pro-Aspirasi di Uniten.

Seorang pelajar cemerlang yang juga mendakwa telah diliwat oleh bekas Timbalan Perdana Menteri Anwar Ibrahim telah memohon bimbingan daripada masyarakat bagi menghadapi perbicaraan kes tersebut pada Isnin 25 Januari nanti.

Bimbingan yang dipohon adalah dalam bentuk persiapan perbicaraan dari segi psikologi, spiritual, kekuatan rohani, perundangan, bahan bacaan, cara-cara memberi keterangan, menjawab soalan, atau ilmu-ilmu yang sepatutnya bagi memantapkan diri apabila di mahkamah.

Pakar-pakar dan profesional yang berkenaan dan para ilmuan juga amat dialu-alukan untuk memberi nasihat dan bimbingan dengan menghantarnya ke alamat e-mel HariKebenaran@gmail.com.

Pada pandangan saya, Saiful Bukhari sebenarnya seorang pelajar cemerlang yang tidak perlu merendahkan diri untuk menerima bimbingan semata-mata untuk menjawab soalan di mahkamah kelak.

Lihat sahaja bagaimana mudahnya beliau bertemu Timbalan Perdana Menteri pada 2008 untuk memohon sokongan bagi permohonan biasiswa.

Tulisan di belakang: "Selamat Datang - Pejabat Timbalan Perdana Menteri - Mesra Rakyat". Mari kita beramai-ramai ke pejabat ini untuk minta sokongan untuk sebarang permohonan, gerenti beres!

Satu peluang yang nyata sukar diperolehi, lantas memerlukan kemahiran untuk menjawab soalan daripada Timbalan Perdana Menteri ketika itu yang juga lulusan University of Nottingham. Bayangkan betapa hebatnya Saiful Bukhari apabila berjaya memperoleh peluang ditemuramah oleh seorang Timbalan Perdana Menteri walaupun sudah nyata gagal dalam pengajian di Universiti Tenaga Nasional.

Saiful bertemu Shahrir Samad untuk apa pula? Merayu supaya harga minyak RM2.70 seliter ketika itu diturunkan?

Justeru, dalam soal untuk berkata benar kepada mahkamah, pasti perkara semudah ABC bagi Saiful Bukhari bagi menceritakan kepada umum apakah yang berlaku di kondominium bersama Anwar Ibrahim tanpa perlu sebarang unsur dramatik mahupun hiperbola dalam penceritaan.

Maksudnya, apa yang sedang dihadapi Saiful ini sebenarnya jauh lebih mudah daripada menjawab soalan Karangan mahupun Komsas dalam Bahasa Melayu SPM. Alangkah bertuahnya Saiful mendapat peluang sehebat ini untuk menyerlahkan kebijaksanaan dan betapa layaknya untuk ditemuduga oleh Najib, seterusnya diberi biasiswa sebagai peluang kedua bagi meneruskan pelajaran.

“Hari Kebenaran yang dinanti-nantikan oleh seluruh rakyat Malaysia bakal tiba. Syukur kehadhirat Allah s.w.t kerana dengan Izin-Nya, saya masih lagi dapat bertahan untuk meneruskan perjuangan hingga ke hari ini,” Kata Saiful.

Alangkah malunya gadis tunang Saiful Bukhari. Lelaki yang dicintai terlalu lemah untuk menghalang seorang tua yang sakit pinggang daripada meliwatnya (jika itu benar-benar berlaku). Sedangkan Saiful boleh sahaja membunuh Anwar ketika itu untuk mempertahankan diri. Tidak mengapalah, Cinta Tak Kenal Siapa.

Seperti beliau, seluruh warga menantikan hari kebenaran yang dimaksudkan. Tidak sabar kami untuk menyaksikan sendiri betapa cerdasnya seorang insan bernama Saiful Bukhari ini, yang bakal dibantu oleh bimbingan daripada warga-warga prihatin, selain daripada wakil kerajaan, seluruh anggota dan pegawai Polis, Peguam Negara (serta hakim jika mahu turut serta).

Semoga kebenaran terserlah, semoga penipuan terbongkar.

Advertisements

Komen-komen»

No comments yet — be the first.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: