jump to navigation

Akhirnya, Krismas yang gembira. Disember 26, 2010

Posted by Firdaus Rosli in Uncategorized.
Tags: , , , , , ,
trackback

Sepanjang minggu ini, ramai pengembara yang ingin menyambut Krismas dan tahun baru di tempat kegemaran, telah terkandas di lapangan-lapangan terbang yang terpaksa membatalkan banyak penerbangan.

Di England, salji lebat memberikan masalah kepada pengangkutan lain juga, malah menyebabkan beberapa perlawanan Liga Perdana terpaksa ditunda ke tarikh lain.

Bencana salji juga telah menyebabkan masyarakat kurang membeli-belah, selain daripada keadaan ekonomi yang kian tidak menentu kerana usaha-usaha penjimatan perbelanjaan oleh kebanyakan kerajaan.

Namun, sebelum 25 Disember, banyak berita gembira telah membantu ramai orang bagi menyambut Krismas bersama keluarga. Pastinya Krismas tahun hadapan akan dilanda pelbagai dugaan lain, dengan situasi dunia yang tidak menentu.

Bagi yang menyambutnya, Merry Christmas. Kepada yang lain, marilah kita raikan kesudahan yang gembira untuk satu tahun yang cukup banyak menduga kita semua.

Jika tumpuan diterhadkan kepada kita rakyat Malaysia, pelbagai dugaan yang diterima seperti kenaikan harga bahanapi dan keperluan utama, ketidaktentuan cuaca serta beberapa kemalangan ngeri yang menakutkan para pengguna pengangkutan awam.

Tahun hadapan, belum tentu kita berpeluang menyambutnya lagi. Selain itu, yang menanti kita tahun hadapan antaranya adalah penswastaan pengeluaran saman menerusi sistem AES, pengenalan cukai barangan dan perkhidmatan GST, kenaikan berterusan harga bahanapi dan keperluan utama (Program Transformasi Ekonomi – ETP, selain pelbagai kejutan iklim.

Pastikan juga matlamat kita untuk tahun ini tercapai, dan sediakan satu sasaran baru untuk tahun hadapan.

Biar apa pun akan terjadi dengan dunia ini, jangan biarkan semangat kita digugat dari mencapai matlamat.

Advertisements

Komen-komen»

No comments yet — be the first.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: