jump to navigation

Mahu kereta stok 2010? Tawaran sempena Tahun Baru. Januari 7, 2011

Posted by Firdaus Rosli in Uncategorized.
Tags: , , , , , ,
trackback

 

Sudah bayar ke belum? Bayar sebelum 28 Februari bagi mengelakkan senarai hitam.

Mungkin ada di antara para pembaca yang memasang angan-angan untuk membeli kereta baru, sempena tahun baru. Sudah tentunya bukan saya, memandangkan kereta sedia ada baru menghampiri usia setahun, dan terdapatnya saman PDRM yang saya perlu lunaskan.

Sekadar melihat-lihat mengenai tawaran-tawaran terbaru daripada pengeluar kereta, saya ingin mengetahui jika mereka mempunyai stok keluaran tahun 2010 yang masih belum terjual, dan ditawarkan dengan harga diskaun sempena tahun baru.

Tahun lalu, saya telah mendapat manfaat daripada jualan stok tahun 2009, iaitu diskaun sebanyak RM7000 bagi kereta baru. Ketika itu, ekonomi negara baru sahaja pulih, dan terdapat banyak stok kereta 2009 yang tidak terjual.

Tahun ini mungkin stok yang ada tidak sebanyak tahun lalu, kerana kadar jualan kereta yang bakal mencatatkan rekod tertinggi, melepasi setengah juta kereta setahun.

Bagi membantu para pembaca, di sini saya sampaikan tawaran-tawaran kereta baharu stok 2010, rujukan dari bilik pameran maya (virtual showroom) laman BuyProtonCars.com milik seorang wakil jualan dari Sri Rampai, Kuala Lumpur serta laman wakil jualan Naza Kia di Taman Tun Dr. Ismail, Kuala Lumpur.

1) Proton Saga BLM

Saga BLM versi asal, masih nampak cantik.

Memandangkan Proton kini mengeluarkan varian baru Saga FL, versi BLM asal kini sedang melalui proses penghabisan stok, di mana anda boleh memperolehi diskaun antara RM750 hingga RM2400, bergantung kepada jenis model. Kadar faedah juga masih seperti tahun lalu, 3.75% bagi pinjaman 9 tahun.

2) Naza Forte

Tawaran insurans percuma bernilai RM2200 dan kadar faedah berpatutan hanya 2.7%. Berbaloi untuk kereta premium seperti ini. Terdapat juga model Naza lain yang ditawarkan pada diskaun istimewa yang hanya boleh diketahui jika anda menghubungi nombor telefon wakil penjual, rujuk laman web mereka.

3) Proton Exora

Ini pastinya MPV yang lebih baik daripada pengeluar kereta nasional yang satu lagi tu.

MPV pertama Malaysia kini turut datang dengan diskaun menarik. Exora model asal ditawarkan pada diskaun antara RM3000-RM4000 bagi versi M-Line dan H-Line, manakala Exora MC dengan diskaun antara RM888-RM2000.

4) Proton Gen.2

Diskaun RM4000 bagi setiap model Gen.2 keluaran 2010.

5) Proton Persona

Diskaun antara RM1000-RM2000 bergantung kepada model.

6) Proton Satria Neo

Diskaun antara RM888-RM2000 bergantung kepada model.

7) Proton Savvy

Setiap Savvy baru kini datang dengan bodykit percuma seperti ini, sebagai tambahan kepada diskaun menarik.

Dikhabarkan bahawa model ini tidak lagi dikeluarkan mulai tahun 2010, bermakna 2009 adalah tahun terakhir pengeluarannya. Yang lebih menghairankan lagi, versi H-Line yang dikatakan sudah tiada stok masih wujud. Kini masih antara model paling jimat minyak di Malaysia.

Jika anda berminat untuk membeli, dinasihatkan untuk bertanya terlebih dahulu kepada wakil penjual. Mahu lebih kepastian, bertanyalah dengan pihak Proton Edar sendiri. Jika benar ada versi 2010, pada saya ianya memang pilihan bagus, lebih-lebih lagi jika ditawarkan dengan diskaun RM8888.

Senarai-senarai tawaran harga di atas, bukannya bertujuan untuk menjual kereta, tetapi hanya bagi memastikan para pembaca tidak terpedaya dengan tindakan sesetengah wakil jualan yang ingin memperoleh keuntungan ekstra dengan menawarkan diskaun yang amat sedikit berbanding yang sebenar, seperti yang saya hampir alami tahun lalu.

Pastikan anda memperoleh tawaran terbaik bagi kereta yang anda inginkan. Tawaran bagi model Proton adalah bagi yang didaftarkan antara 1 hingga 31 Januari 2011.

P/S: Jangan lupa sebutkan nama blog Kelapa Muda jika anda bakal membeli. Manalah tahu jika saya dapat angpow percuma dari pengedar kereta =P

Advertisements

Komen-komen»

1. Habib Ahmad - Januari 7, 2011

JADUAL ZIARAH DAN DAKWAH GURU MULIA AL-HABIB UMAR BIN MUHAMMAD BIN SALIM BIN HAFIDZ IBN SYEIKH ABU BAKAR BIN SALIM حفظه الله DI MALAYSIA (Safar 1432H/Januari 2011M)

8 JANUARI 2011 7.00-10.30 PM DI MASJID WILAYAH JALAN DUTA KL

11 JANUARI 2011 7.00-10.30PM DI MASJID MUHAMMADI, KOTA BHARU KELANTAN

12 JANUARI 2011 7.00-10.30PM DI YAYASAN AL JENDERAMI, JENDERAM SELANGOR.

MAKLUMAT LANJUT LAYARI BLOG PONDOKHABIB


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: