jump to navigation

UMNO…tak sudah-sudah dengan fitnah! Januari 24, 2011

Posted by Firdaus Rosli in Uncategorized.
Tags: , , , , , , ,
trackback

Fitnah dahsyat kepada Cikgu Mala di Facebook.

Harap bersabar ya Cikgu Mala, parti nyanyuk BN ini memang dah makin huru-hara.

Pilihanraya Kecil DUN Tenang, Johor digegarkan dengan siri fitnah dan tohmah yang dilemparkan ke atas calon PAS, Normala Sudirman. Siapa yang mulakan fitnah, sudah tentunya golongan yang tidak bermaruah daripada parti UMNO dan sekutu-sekutunya dalam BN, parti kesayangan pasukan keselamatan kita.

Calon PAS, Normala Sudirman dituduh sebagai telah melakukan zina. Nampaknya semakin terdesak, malah semakin hilang pertimbangan para blogger pemfitnah daripada UMNO ini. Fitnah ini kian tersebar di laman Facebook. Tergamak tuduh orang berzina tanpa bukti dan saksi? Makin lama, makin sesat!

Cekiklah kami lagi, semoga kalian yang menyokong pemerintah zalim ini puas hati.

Wahai para penyokong dan pembela parti UMNO, diminta anda fikir-fikirkanlah, mengapa isu-isu ini yang anda timbulkan dalam pilihanraya, mengapa tidak ditangani isu kesukaran hidup rakyat misalnya dengan gaji RM3000 sebulan yang dianggap “pendapatan tinggi”, selain pendidikan berkualiti yang sewajarnya diperoleh. Kenapa perlu sampai memburukkan peribadi lawan?

Saya kira, sudah 54 tahun memerintah, UMNO/BN sewajarnya sudah matang dalam kempen-kempennya, atau mungkin juga seperti manusia, UMNO mengalami sindrom nyanyuk, mahupun penyakit-penyakit lain golongan tua, lebih-lebih lagi dengan kesombongannya setelah sekian lama berkuasa.

Timbul juga isu keengganan Normala bersalam dengan lelaki. Wahai para pendokong UMNO, jika anda kata anda pendokong kebebasan bersuara dan berpolitik, kebebasan juga bermaksud bebas dalam mengambil pilihan melindungi diri daripada disentuh secara fizikal, adakah itu salah?

Jangan beli telefon CSL, ianya kependekan kepada Chua Soi Lek. Sekadar bergurau, kedua-dua nama tiada kaitan okey!

Tokoh yang menimbulkan isu ini, adalah Dr. Chua Soi Lek daripada MCA. Umum mengetahui apa yang berlaku terhadap Chua pada awal tahun 2008, iaitu pendedahan skandal seks beliau di sebuah hotel. Beliau dengan beraninya telah mengakui melakukan perbuatan tersebut, dan insaf atas kesalahannya.

Perdana Menteri paling "playboy" di dunia.

Skandal itu juga telah memalitkan arang kepada Barisan Nasional dalam kempen pilihanraya umum ke-12, selain merosakkan imej parti MCA, yang kalah di kebanyakan kerusi yang ditandingi. Kini, beliau mahu menegur seorang yang terbukti lebih bersih rekod moralnya? Saya minta Chua cermin diri.

Mungkin, Chua Soi Lek boleh mempertimbangkan untuk berhijrah dan menerima kerakyatan Itali, serta berkawan rapat dengan Perdana Menteri Silvio Berlusconi.

Cantik bukan? Namanya pun indah, Karima El Mahroug, a.k.a Ruby Rubacuori.

Beliau punya lebih ramai perempuan berbanding PM Malaysia, yang hanya ada beberapa orang, seorang daripadanya sudah diletupkan hingga berkecai badan! Seorang lagi pula masih aktif dalam bidang nyanyian.

Jangan lupa, kirimkan salam Kelapa Muda kepada Karima El Mahroug yang cantik jelita dan masih muda remaja, salah seorang antara wanita yang dipercayai telah ditiduri Silvio Berlusconi.

 

 

Advertisements

Komen-komen»

No comments yet — be the first.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: