jump to navigation

Satu-satunya cara untuk peroleh diskaun tol PLUS. Jun 13, 2011

Posted by Firdaus Rosli in Uncategorized.
Tags: , , , , , , , , ,
trackback

Sesak kerana jalan raya, atau kerana bayar tol? Nak bayar pun sesak, entah apa nak jadi.

Ramai yang mengeluh mengenai kadar tol yang mahal di lebuhraya negara kita. Satu perjalanan yang singkat pun boleh dikenakan tol, ada kalanya murah, selalunya mahal.

Itu baru masalah tol, masalah seterusnya adalah barisan panjang untuk para pengguna membayar tol tersebut. Biasanya perkara ini berlaku di lebuhraya yang mengamalkan tol tertutup (Plus E1, E2 dan E6)kerana kadar tol berbeza mengikut lokasi masuk dan keluar.

Sentuh kad untuk tambah nilai. Percuma bagi para pemegang kad ATM CIMB Bank & Islamic.

Satu cadangan untuk anda yang kerap menggunakan lebuhraya, terutamanya yang di bawah kendalian Plus Berhad. Lancarkan perjalanan dengan kad PlusMiles Touch N’ Go, tanpa perlu beratur panjang dan mengeluarkan tunai. Tambah nilai boleh dilakukan menerusi ATM CIMB Bank tanpa caj perkhidmatan.

Kepada yang tak faham apa yang ditulis dalam iklan ini, sila beritahu di ruangan komen.

Kad PlusMiles mereka kini datang dengan lebih nilai, kerana kali ini jumlah penggunaan bulanan yang melayakkan rebat diturunkan kepada RM100 (berbanding RM200 terdahulu), tanpa mengira kekerapan penggunaan anda.

Dengan syarat, penggunaan di lebuhraya-lebuhraya Plus Berhad sahaja yang diambil kira, iaitu Lebuhraya Utara-Selatan, Elite, Lebuhraya Butterworth-Kulim (BKE) dan Linkedua (Malaysia-Singapura). Penggunaan kad PlusMiles di lebuhraya lain dibenarkan, cuma ianya tidak dikira untuk rebat 5% tersebut.

Ini bermakna, perjalanan yang jarang dilakukan, tetapi pada jarak yang jauh, jika dikumpulkan secara bulanan sudah tentunya melepasi minima RM100 tersebut. Rebat yang ada tidaklah sebanyak mana pun, hanya 5% tetapi memadai berbanding tiada langsung.

Ini sebenarnya sebagai tambahan kepada program rebat tol 20% kerajaan. Program kerajaan pula berbeza, kerana ianya berdasarkan kepada kekerapan penggunaan, iaitu minima 80 penggunaan sebulan, yang sudah tentunya tidak dapat diperolehi langsung jika pengguna tinggal dan bekerja jauh dari kawasan lebuhraya.

Sekurang-kurangnya, dalam keadaan ekonomi yang rumit sekarang, masih ada ruang bagi mereka yang mahu berjimat dan bertahan. Sedikit bantuan sebegini, memang kita hargai.

Lagipun kita hanya ada sedikit masa sahaja lagi sebelum Pilihanraya Umum ke-13. Diharapkan para pembaca dapat membuat pilihan bijak, iaitu mengundi untuk mereka yang mahu membantu kita rakyat jelata, dengan perancangan yang telah tersedia seperti di bawah.

Mahu diskaun ciput 20%, atau percuma? Pilihan di tangan anda.

Undilah untuk lebuhraya yang percuma, dan kebebasan rakyat daripada belenggu tol yang mencengkam kehidupan, baik di bandar atau luar bandar.

Katakan kepada mereka, “Diskaun 20% hanya gula-gula, kami mahu percuma!”

Advertisements

Komen-komen»

No comments yet — be the first.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: